20-05-05

de paasvakantie van Karen

zondag 10 april: Dit is voor mij een hele speciale datum want dan deed ik mijn plechtige communie. Om kwart na acht moest ik bij de kapper zijn, dat was dus weer vroeg opstaan . De mis begon eigenlijk pas om tien uur maar je moest zeker een halfuur vroeger zijn want anders had je geen plaats meer voor jou (voor de ouders was er natuurlijk plaats voor- behouden). Ik zit ook in het koor en iedereen die ook in het koor zat en ook zijn of haar communie deed moest in de mis zingen. Na de mis was er het feest. Mijn feest was niet zo groot omdat mijn mama niet zoveel tijd had om een groot feest te organiseren. Tja, je kan toch niet eten en een tent en zo in vier maanden allemaal bestellen. Maar mijn mama had haar best gedaan en de moemoes en de vava's konden toch allemaal komen. We hadden heerlijk gegeten want mijn mama had gekookt. Het was zelfs een vijf-gangen menu. Om zes uur was iedereen weg. Ik bleef die avond niet zo laat op want de volgende dag was het (jammergenoeg) weer terug school.
  

14:46 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-05-05

Rond half 2 vertrokken we in de school.We waren aangekomen e

Rond half 2 vertrokken we in de school.
We waren aangekomen en we moesten nog een 20 tal minuten wachten.
Om de tijd te minderen waren we gaan wandelen in het park.
20 minuten later konden we binnen.
 
Het toneelstuk ging over een 3ling  die niet wisten wie hun vader was.
Daarom gingen ze 20 jaar terug in de tijd.
Ze hadden ook een groepje en het noemde Los Trés mannequez.
Ze gingen gingen hun vader zoeken hij was een acrobaat in het circus.
Hij noemde Pepe Le Bo.
Het circus moest direct vertrekken omdat de mama van Porrequiti, Porrequito en Porrequita zwanger was van Pepe Le Bo .
Nu wisten ze eindelijk wie hun vader was.
 
 
 
 
                       EINDE
 

15:31 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

de paasvakantie van Karen

woensdag 30 maart: Ik was die dag zeker dat het een leuke dag ging wordenwant het was mijn feestje. En eindelijk was het weer is ergens anders dan thuis wfant de laatste keer dat ik mijn feestje ging doen in de lagere school mag het toch eens wat anders zijn, vind je niet. Het was in een bowling. Die ging eigenlijk pas om twee uur open en mijn feestje begon al om kwart voor twee. Dus iuk en ongveer dertien ander vriendinnen stonden buiten in de kou te wachten(dit was eigenlijk een beretje de schuld van mijn mama want zee dacht dat de bowling wel om half twee zou opengaan). Eenmaal binnen begonnen we te bowlingen. Die namiddag was het daar ook discobowling. Dan hadden die bowlingballen allemaal een flashy kleur.Dat kwam doordat die ballen dan een flashy licht reflecteerden dat op hun scheen. Na twee spelletjes mochten we naar boven (want daar was een feestaal , zonder feestvierders natuurlijk)een hapje gaan eten. Om kwart voor vijf was mijn feestje gedaan en ging ook ik naar huis.    
 
 
 
Donderdag 31 maart: Mijn mama moest gaan werken en mijn papa kon mij,mijn broer en mijn zus niet opvangen dus moesten wen naar moemoe Maria. En daar heb ik volgens ij ook niet veel spedciaals gedaan.
 
 
 
vrijdag 1 april : Ik heb geen grappen met iemand uitgehaalt en ook niemand heeft een grap met mij uitgehaald.Jammer hé.
 
 
 
zaterdag 2 april: Eindelijk is het weekend want dan is het op de radio de ultratop vijftig en de prima donna.
 
 
 
zondag 3 april: hetzelfde als de dag ervoor.
 
 
maandag 4 april: Weer een supersaaie doordeweekse dag zoals er 365 in een jaar zijn als het geen schrikkeljaar is tenmiste.
 
 
 
dinsdag 5 april: Terwijl mijn broer en mijn zus van verveling zitten te zuchten zit ik ergens in Antwerpen bacterien te bestuderen. Ik moest al om zeven uur opstaanen dat is heel vroeg als je normaal pas om negen uur opstaat. Eenmaaal aangekomen ontdekte ik dat ik het enigste meisje van een groep uit tien personen was. Normaal zouden Alexandra en haar zus ook nog komen. Maar zij waren op skivakantie.Ik deed in het laboratorium heel veel experimenten: bacterien kweke op een voedingsbodem, melk verdunnen, lichtgevende bacterien bestuderen,enzovoort. s'Middags gingen we in de eetzaal een hapje eten. Je kon op voorhand een broodje bestellen of zelf iets meebrengen. Ik bracht zelf iets mee. Om vier uur was de dag gedaan en kon mijn mam mij oppikken.
 
 
 
donderdag 7 april: Ik dacht dat het weer een supersaaie dag zou worden totdat ik hoorde dat ik iemand micht uitnodigen om te komen spelen. Ik belde naar Lisse ( één van mijn twee beste vriendinnen ) of ze wou komen spelen. En het mocht. Tussen half twee en twee uur zou ze komen. Ik bracht Lisse meteen naar mijn kamer want anders zouden mijn broer en mijn zus ons lastigvallen. We gingen ook heel even naar buiten wantik wilde graag via de weiden naar dedijk wandelen. Maar mijn papa had gespoten dus mochten we er een week niet over lopen.Dus gingen we mar weer nar binnen. Ondertussen was de mama van Lisse al aangekomen en moest ze naar huis.
 
 
 
vrijdag 8 april: Weer een supersaaie dag.
 
 
 
zaterdag 9 april: Weer een supersaaie dag.
 
wordt vervolgd
 
 
 

15:29 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

! Tongeren !

                            Tongeren:
 
 
 
Om 8.00 uur vertrokken we naar Tongeren.
Het was ongeveer 2 uur rijden, het was een lange trip.
Het eerste wat we tegen kwamen was Ambiorix op zijn sokkel.
We hadden een gids, en ze leidde ons naar hele leerijke plaatsen.
We hadden 2 gewonden bij in de rolstoel, dat was niet altijd even handig,
om de straten over te steken. We zijn ook naar de opgravingen gaan kijken.
Na een tijdje kregen heel véél honger, toen waren we maar gaan eten.
Na de middag bleven we in het Gallo-Romeins muzeum, na 1 uur
deden we een Ambiorixquiz. De professoren waren gewonnen
( Eveline, Annelore, Elien, Hanne en Lente). Wij (de Galliërs ) waren
2de. Rond 3 uur gingen we op weg terug naar huis(+ 2 uur rijden)
Eindelijk thuis. Het was een zware dag!!!!!!!!!!!!!
 
 
 
* geschreven door Jolien en Ann A.
* getypt  door Jolien en Daphne.
 
 
 
 
 
 
 
                                 !!einde !!

15:04 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Tongeren

                                        Tongeren
 
Op 29 april zijn we naar Tongeren geweest.We vertrokken rond 8.00 uur.We maakten een busreis van ongeveer 2 uur , dus kwamen we ongeveer om 10 uur aan in Tongeren.We begonnen met een leuke stadswandeling.We kwamen langs het beeld van Ambiorix,zijn in de basiliek , langs een stuk van de Romeinse muur en ook langs het begijnhof gewandeld.Het was een hele lange tocht.Gelukkig zijn we op een stuk niet geweest omwille van de rolstoepatiënten. Er zaten twee kinderen in de plaaster.
Om 12 uur zijn we in het Panoramacafé gaan eten. Van 1 tot 2 uur kregen we een rondleiding door het  Gallo-Romeins museum. En van 2 tot 3 uur hebben we een Ambiorix -spel gespeeld. Daarna kregen we tijd om iets te kopen. Sommigen hebben iets gekocht. Toen reden we terug naar huis. 
                       HET WAS EEN LEUKE DAG !!!!!!!!!
Kelly,Ilse,Lisa  
 

15:04 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |